Lode Laperre

EN - NL

Naevus

23/02/19 - 31/03/19

solo-tentoonstelling & boekvoorstelling | Lode Laperre

 

Vernissage
zondag 24/02, 11h - 18h

Inleiding (15h)
Sven Gatz (minister van cultuur)
Pauline Doutreluingne (curator)

Locatie
Galerie 10a, Zolderstraat 10a, 8553 Otegem (België)

‘Naevus’ is de titel van een solotentoonstelling met het werk van Lode Laperre in Galerie 10a te Otegem. Dit is een bijzonder gelaagd en geladen project, want de galerie is gevestigd in het huis van Lode Laperres grootouders zaliger, in de straat waar de kunstenaar ook opgroeide en woonde tot zijn 23ste levensjaar. ‘Naevus’ betekent moedervlek en Laperre liet zich voor deze tentoonstelling inspireren door herinneringen en ervaringen uit zijn jeugd in dit huis. Hij verwerkt beelden en ruimtes die zich op zijn netvlies vasthechtten en die tast- en herkenbaar zijn gebleven in de inrichting van de galerie. Dit mondt uit in een reeks abstracte schilderijen die, als metaforen voor het verleden, weloverwogen in de biotoop van de herinnering - en de realiteit - worden herschikt om kronieken weer tot leven te wekken.

De tentoonstelling kan bezocht worden in het weekend (14h tot 18h) of na afspraak.

 

Tijdens de tentoonstelling is de kunstmonografie ‘Naevus’ van Lode Laperre te koop. De opbrengst van dit kunstboek gaat naar FAIRMED, een organisatie die zich inzet voor wereldwijde gezondheidszorg.

auteur: Pauline Doutreluingne (curator) | voorwoord: Wim Lammertijn (conservator mudel - Museum van Deinze en de Leiestreek)

(68 blz., hardcover, 25 x 20 cm | Nederlands & Engels | ISBN: 9789492776037)